O nama

Paragliding klub “Feniks” Kalnik je zrakoplovni klub koji je utemeljen 08.04.2000. godine u planinarskom domu na Kalniku sa 16 osnivača. Danas broji 22 člana, sjedište kluba je u Koprivnici i ima za cilj razvitak padobranskog jedrenja te osposobljavanje i unapređivanje rada članova i promidžbu zrakoplovnog sporta na području republike Hrvatske, a poglavito na području Koprivničko-Križevačke županije.

U proteklih 20 god. registrirali smo dva letjelišta, Mali Kalnik i Kalnik. Uredili smo dva starta na Kalniku tzv. "Zapadni start" i "Rampu", a na Malom Kalniku uredili i registrirali školski teren, te u suradnji s obučnim centrom za pilote parajedrilica KPJ JASTREB taj teren koristimo za obuku novih članova.

Tijekom proteklog razdoblja sjedište kluba smo mijenjali tri puta. Sad je sjedište kluba u Koprivnici. Članica smo HZS-a od 2004. godine i od tada izlazimo na razna domaća i strana natjecanja. Najznačajniji rezultat koji smo postigli tijekom proteklih natjecateljskih sezona je drugo mjesto na državnom natjecanju u preletima 2005 godine, gdje postajemo za tu godinu vice prvaci države.

Klub sudjeluje u raznim lokalnim manifestacijama, radi s mladima i promiče tehničku kulturu.Ponosni smo na svoj projekt KOKA (Kalničko Observatorijsko Kontrolni Android) automatsku meteorološku postaju koja svakodnevno svaku minutu daje podatke o brzini/smjeru vjetra i temperaturi.

Naši članovi su iz: Križevaca, Zagreba, Koprivnice, Varaždina, Čakovca, Daruvara i Bjelovara. Ponosni smo na svoj klub i uvijek se rado sjetimo da smo se poput Feniks, digli iz ničega, rođeni iz pepela, a danas smo bitna točka u hrvatskom paraglidingu.

Piše: Edo Lješćanin

Izrada web stranica © Pintardesign.hr / 2018

Kalnik Live Streaming