Veliki Kalnik

Veliki Kalnik je letjelište namjenjeno samo iskusnim pilotima, startevi su najzahtjevniji na području Hrvatske i ocjenjeni su najzahtjevnijom kategorijom, letjelište ima ocjenu C1, što znači da je vrlo zahtjevno za poletanje i sigurno za letenje, greben Kalnika je vrlo jednostavan i pitom za letenje uz njega, no postoje i opasnosti koje krije ovo letjelište, pa se svakako o njima raspitajte kod operatera.

Imamo dva poletišta na velikom grebenu Kalnika, a to su:

Poltište Zapad

Start je okrenut u smjeru poletanja jug-jugozapad, nalazi se 150 metara zapadno od TV tornja, prilaz mu je uz kučicu uređaja podno tornja gdje završava asfaltna cesta, staza polako se uspinje u smjeru zapada i izvodi vas na doljnji dio starta, nadmorska visina starta je 625 m. Za detaljnije informacije klikni na Feniksovu tablu letjelišta.

Poletište Rampa

Start je okrenut u smjeru poletanja jugoistok-istok, nalazi se odmah uz TV toranj, prilaz je s asfaltne ceste planinarskom stazom koja vodi prema vrhu Kalnika, start je konstrukcija od željezni cijevi i daske nepravilnog oblika, nadmorska visina starta je 628 m. Za detaljnije informacije klikni na Feniksovu tablu letjelišta.

Sletište

Za oba starta sletište se nalazi jugozapadno od sela Kalnik, pored ribnjaka, na nadmorskoj visini 275 m. Letjelište ima puno alternativnih sletišta, jedno takvo je uz caffe bar Bella (omiljeno sletište Feniksovaca).

Napomena:
Letjelište Veliki Kalnik koristite na vlastitu odgovornost i osobno odgovarate za eventualne štete prema trećoj osobi. Obavezno je pridržavanje važećeg Pravilnika o uvjetima i načinu uporabe ovjesne jedrilice,  parajedrilice, padobrana s pogonom i jedrilice prazne mase do 80/100 kg, Pravilnika o letenju zrakoplova i Zakona o zračnom prometu.

+Image
+Image
+Image

Izrada web stranica © Pintardesign.hr / 2018

Kalnik Live Streaming